Usein kysyttyä Turun Sanomien verkkopalvelusta

Käytätkö iPadia tai iPhonea?

1. Miten saan Turun Sanomien näköislehden luettavakseni tablettiini/älypuhelimeeni?

Jos olet Turun Sanomien tilaaja ja tilaukseesi sisältyy näköislehti, toimi näin:

• Varmista, että olet luonut tunnukset ts.fi-verkkopalveluun (katso kohta 2. Miten rekisteröidyn…).
    • Siirry App Storeen, jonka pikakuvake löytyy iPadin/iPhonen näytöltä. Etsi Turun Sanomat ja lataa oikea sovellus (iPad tai iPhone). Sovellus on maksuton.
      Lataamisessa tarvitset Apple-tunnuksen (Apple ID, katso kohta 9. Miten otan iPadin/iPhonen käyttöön).
    • Poistu App Storesta ja kosketa laitteen näytölle ilmestynyttä TS-ikonia. Sovelluksen avautuessa päällimmäiseksi tulee tuorein lehti. Koskettamalla lehden kuvaa avautuu maksusivu, jossa pääset myös kirjautumaan.
    • Kirjaudu sisään ts.fi-verkkopalveluun luomillasi tunnuksilla (sähköpostiosoite ja salasana). Tämän jälkeen uusin lehti latautuu (kestää hetken).
      Kirjautuminen pysyy voimassa eikä palveluun tarvitse kirjautua uudelleen, ellet muuta tunnuksiasi.

Muu lukija, toimi näin:

• Lataa App Storesta Turun Sanomien maksuton sovellus.
      Lataamisessa tarvitset Apple-tunnuksen, jonka voi avata samalla (katso myös kohta 9. Miten otan iPadin käyttöön).
    • Kosketa laitteen näytölle ilmestynyttä TS-ikonia. Sovellus avautuu ja päällimmäiseksi tulee tuorein lehti.
      Koskettamalla lehden kuvaa avautuu maksusivu. Voit ostaa lehden irtonumerona.
      Tämän jälkeen sovellus lataa lehden (kestää hetken). Voit ostaa lehden myös TS:n verkkosivuilla (ks. kohta 5).

2. Miten rekisteröidyn ts.fi-verkkopalveluun?

Jos olet Turun Sanomat -yhdistelmätuotteen tilaaja ja sinulla on näköislehden lukuoikeus tai olet TS Digipaketin tilaaja, sinun on mahdollista lukea Turun Sanomien näköislehteä maksutta tabletilla tai älypuhelimella. Lehtien lataaminen maksutta vaatii kuitenkin rekisteröitymisen ts.fi-verkkopalveluun.

Luomasi tunnukset käyvät sekä Turun Sanomien että Salon Seudun Sanomien verkkopalveluissa.

Luodessasi tunnuksia huomaathan, että
    ▪  tarvitset TS-asiakasnumerosi, jonka löydät asiakaskortista, tilauslaskusta tai pyytämällä sen sähköpostiisi.
    ▪  yhdellä sähköpostiosoitteella ja asiakasnumerolla voi rekisteröityä vain kerran.

Rekisteröidyttyäsi avaa Turun Sanomien sovellus laitteessasi. Valitse näytöltä haluamasi lehti, jota napauttamalla avautuu maksusivu. Samalla sivulla pääset myös kirjautumaan. Syötä kenttiin ts.fi-verkkopalveluun luomasi käyttäjätunnus (sähköpostiosoite) ja salasana. Kirjautuminen pysyy voimassa eikä palveluun tarvitse kirjautua uudelleen, ellet muuta tunnuksiasi.

Jos tilaus on päättynyt tai olet keskeyttänyt TS Digipaketin (näköislehden ja lukuoikeuden verkon lisäsisältöön), lukuoikeus ei ole voimassa.

3. Miten lataan Turun Sanomien iPad/iPhone-sovelluksen?

Lukeaksesi Turun Sanomien näköislehden iPadilla tai iPhonella lataa ensin maksuton sovellus App Storesta. Löydät sovelluksen hakusanalla Turun Sanomat tai TS. Kun olet ladannut sovelluksen App Storesta, laitteen näytölle ilmestyy TS-ikoni, jota koskemalla pääset kirjautumaan sisään ja lukemaan lehden. Sovelluksen lataamisessa tarvitset Apple-tunnuksen (Apple ID, ks. kohta 9)

Huom! iPadilla/iPhonella ei voi lukea näköislehteä suoraan ts.fi-verkkosivuilta.

4. Miten lataan tuoreimman näköislehden?

Kosketa TS-ikonia laitteesi näytöllä. Kun ohjelma avautuu, näet päällimmäisenä päivän lehden kannen ja sen alla 13 aiemman numeron kannet. Siirrä sormella liu’uttamalla haluamasi lehti päällimmäiseksi. Napauta kansikuvaa kerran.
    Tämän jälkeen voit kirjautua palveluun ts.fi-verkkopalvelun tunnuksilla tai ostaa lehden suoraan App Storesta. Lehden voi ostaa myös  TS:n verkkosivuilta, ks. kohta 5.

Jos olet Turun Sanomat -yhdistelmätuotteen tai TS Digipaketin tilaaja, kuuluu näköislehti automaattisesti tilaukseesi. Turun Sanomat on ladattavissa palvelusta heti aamusta.

Lehden lataamiseen kuluva aika riippuu verkkoyhteydestä, mutta kestää kymmenistä sekunneista muutamaan minuuttiin. Liikkuvassa kulkuneuvossa lehden lataaminen voi olla suuren koon vuoksi vaikeata, kannattaa siis ladata lehti ennen liikkeelle lähtöä. Ladatun lehden voit lukea ilman verkkoyhteyttä.

5. Miten ostan Turun Sanomien näköislehden?

Vaihtoehtoisia tapoja ostaa näköislehti on useampi:

Tilaa Turun Sanomat, joka sisältää sekä paperi- että näköislehden sekä lukuoikeuden verkon lisäsisältöön. Tällöin näköislehti on luettavissa iPadilla ja iPhonella erillisellä sovelluksella (ks. kohta 3)  sekä tietokoneella selainversiona osoitteessa ts.fi/nakoislehti. Voit tilata Turun Sanomat helpoiten täällä.

Osta TS Digipaketti suoraan verkosta. Digipaketti sisältää sekä näköislehden että lukuoikeuden verkon lisäsisältöön. Tällöin näköislehti on luettavissa iPadilla ja iPhonella tablettilehtenä erillisellä sovelluksella sekä tietokoneella selainversiona. Digipaketin voi ostaa sekä kesto- että määräaikaistilauksena. Kestotilauksena yhden kuukauden hinnaksi tulee 15,50 euroa.

Jos haluat ostaa näköislehden irtonumeron, voit ostaa sen tekstiviestillä kertatunnuksena: lähetä viesti ts digi numeroon 17252, tekstiviestin hinta 1,70 euroa + mahdollinen operaattorin tekstiviestimaksu. Huom! Kertatunnus ei toimi tabletissa eikä älypuhelimessa. Kertatunnuksella ostettu näköislehti on luettava tietokoneen selaimella.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa näköislehden App Storesta irtonumerona. Napauta tällöin haluamasi Turun Sanomien kansisivua. Sovellus kysyy tämän jälkeen Apple ID -tunnustasi. Hyväksynnän jälkeen lehti latautuu Ladatut-näkymään. Irtonumeron hinta on 1,99 euroa . Summa laskutetaan Applelle antamaltasi luottokortilta kuten muutkin iTunes ja App Store –ostosi.
    Huomaathan, että App Storesta ostettu Turun Sanomat on luettavissa vain iPadilla tai iPhonella.

6. Saan virheilmoituksen ”Kirjautuminen epäonnistui”. Mitä teen?

Jos olet kirjautunut ts.fi-verkkopalvelun tunnuksillasi TS:n iPad/iPhone-sovellukseen ja saat viestin kirjautumisen epäonnistumisesta, voi tämä johtua seuraavista seikoista:

• Turun Sanomien tilauksesi ei ole voimassa: tilaus voi olla päättynyt tai olet keskeyttänyt digipaketin jakelun. Tilaukseen on sisällyttävä lukuoikeus näköislehteen.
    • TS Digipaketin tilaus on päättynyt. Tilaa lisää.
    • Olet kirjoittanut tunnuksen väärin. Yritä uudelleen.
  7. Kuinka paljon ladattuja lehtiä mahtuu iPadiin/iPhoneen? Miten poistan ladatun lehden?

Turun Sanomien koko vaihtelee riippuen päivän lehden sivumääristä. Koko on noin 30 megatavua. iPadin/iPhonen muistiin mahtuu laitteesta riippuen 16-128 gigatavua sisältöä.

Tarvittaessa voit poistaa lataamiasi lehtiä Ladatut-näkymässä pitämällä sormea valitsemasi lehden kannen päällä ja sitten klikkaamalla Poista-painiketta. Voit poistaa lehtiä myös useampi kerrallaan: kun olet Ladatut-näkymässä, paina ylänurkasta Muokkaa-painiketta, merkitse poistettavat lehdet ja paina lopuksi Poista. Sovelluksesta löytyy myös Poista automaattisesti -toiminto, jossa voit määritellä ajan, minkä jälkeen ladatut lehdet poistuvat. Jos joku lehti on erityisen tärkeä ja haluat säilyttää sen, kosketa lukko-kuvaketta säilytettävän lehden yläkulmassa.

8. Olen iPad/iPhone-laitteella ts.fi-verkkosivuilla, mutta en saa näköislehteä auki. Mitä teen?

iPad/iPhone toimii ennen kaikkea sovellusten kautta, jotka tulee ladata App Storesta. Näköislehti pitää siis lukea erikseen ladattavalla sovelluksella, ei suoraan verkkosivuilta (ks. kohta 1).

9. Miten otan iPadin/iPhonen käyttööni? Miten saan itselleni Apple ID:n?

Saat asiantuntevimmat opasteet laitteesi käyttöönottoon Apple-tuen sivuilta.

Apple-tunnuksesta löydät lisätietoa täältä.

Jos lataat vain maksuttomia sovelluksia laitteeseesi, voit halutessasi luoda iTunes App Store -tilin myös ilman luottokorttia. Katso ohje.

Käytätkö Android-laitetta?

1. Miten saan Turun Sanomien näköislehden luettavakseni?

Jos olet Turun Sanomien tilaaja ja tilaukseesi sisältyy näköislehti, toimi näin:

• Varmista, että olet luonut tunnukset ts.fi-verkkopalveluun (katso kohta 2. Miten rekisteröidyn…).
    • Siirry Play-kauppaan (Google Play –kauppasovellus), jonka pikakuvake löytyy Android-laitteen näytöltä. Etsi Turun Sanomat ja asenna sovellus. Sovellus on maksuton. Jos et ole käyttänyt Play-kauppaa aiemmin, yhdistä ensin Gmail-sähköpostitili siihen klikkaamalla Play-kauppa -kuvaketta (katso kohta 9. Miten otan Android-laitteen käyttöön).
    • Poistu Play-kaupasta ja kosketa laitteesi näytölle ilmestynyttä TS-ikonia. Sovellus avautuu ja päällimmäiseksi tulee tuorein lehti. Klikkaamalla lehteä avautuu maksusivu.
    • Kirjaudu sisään ts.fi-verkkopalveluun luomillasi tunnuksilla (sähköpostiosoite ja salasana). Tämän jälkeen sovellus lataa lehden (kestää hetken). Kirjautuminen pysyy voimassa eikä palveluun tarvitse kirjautua uudelleen, ellet muuta tunnuksiasi.

Muu lukija, toimi näin:

• Lataa Play-kaupasta Turun Sanomien maksuton sovellus.
      Jos et ole käyttänyt Play-kauppaa aiemmin, yhdistä ensin Gmail-sähköpostitili siihen klikkaamalla Play-kauppa –kuvaketta ( katso kohta 9. Miten otan Android-laitteen käyttöön).
    • Klikkaa laitteen näytölle ilmestynyttä TS-ikonia. Sovellus avautuu ja päällimmäiseksi tulee tuorein lehti.
      Klikkaa lehteä ostaaksesi sen. Osta lehti joko irtonumerona tai 30 vuorokauden tilauksena.
      Tämän jälkeen sovellus lataa lehden (kestää hetken). Voit ostaa lehden myös TS:n verkkosivuilla (ks. kohta 5).

2. Miten rekisteröidyn ts.fi-verkkopalveluun?

Jos olet Turun Sanomat -yhdistelmätuotteen tilaaja ja sinulla on näköislehden lukuoikeus tai olet TS Digipaketin tilaaja, sinun on mahdollista lukea Turun Sanomien näköislehteä maksutta myös tabletilla ja älypuhelimella.  Lehtien lataaminen maksutta vaatii kuitenkin rekisteröitymisen ts.fi-verkkopalveluun.

Luomasi tunnukset käyvät sekä Turun Sanomien että Salon Seudun Sanomien verkkopalveluissa.

Luodessasi tunnuksia huomaathan, että
    ▪  tarvitset TS-asiakasnumerosi, jonka löydät asiakaskortista tai tilauslaskusta
    ▪  yhdellä sähköpostiosoitteella ja asiakasumerolla voi rekisteröityä vain kerran.

Rekisteröidyttyäsi avaa Turun Sanomien sovellus laitteessasi. Valitse näytöltä haluamasi lehti ja kosketa Kirjaudu tunnuksella -painiketta. Syötä kenttiin ts.fi-verkkopalveluun luomasi käyttäjätunnus (sähköpostiosoite) ja salasana. Kirjautuminen pysyy voimassa eikä palveluun tarvitse kirjautua uudelleen, ellet muuta tunnuksiasi.

Jos tilaus on päättynyt tai olet keskeyttänyt TS Digipaketin, lukuoikeus ei ole voimassa.

3. Miten lataan Turun Sanomien Android-sovelluksen?

Lukeaksesi Turun Sanomien näköislehden Android-laitteella lataa ensin maksuton sovellus Play-kaupasta. Löydät sovelluksen hakusanalla Turun Sanomat tai TS. Kun olet ladannut sovelluksen, laitteen näytölle ilmestyy TS-ikoni, jota näpäyttämällä pääset kirjautumaan sisään ja lukemaan lehden. Jos TS-ikoni ei ole näkyvissä, löydät sen koskettamalla valikkonäppäintä.

Jos et ole käyttänyt Play-kauppaa aiemmin, yhdistä ensin Gmail-sähköpostitili siihen klikkaamalla Play-kauppa –kuvaketta (katso kohta 9. Miten otan Android-laitteen käyttöön).
    Huom! Tabletilla tai älypuhelimella ei voi lukea näköislehteä suoraan ts.fi-verkkosivuilta.

4. Miten lataan tuoreimman lehden?

Kosketa TS-ikonia laitteen näytöllä. Kun ohjelma avautuu, näet päällimmäisenä päivän lehden kannen ja sen alla 13 aiemman numeron kannet. Siirrä sormella liu’uttamalla haluamasi lehti päällimmäiseksi. Napauta kansikuvaa kerran.
    Tämän jälkeen voit kirjautua palveluun ts.fi-verkkopalvelun tunnuksilla tai ostaa lehden suoraan Play-kaupasta. Lehden voi ostaa myös  TS:n verkkosivuilta, ks. kohta 5.

Jos olet Turun Sanomat -yhdistelmätuotteen tai TS Digipaketin tilaaja, kuuluu näköislehti automaattisesti tilaukseesi. Turun Sanomat on ladattavissa palvelusta heti aamusta.

Lehden lataamiseen kuluva aika riippuu verkkoyhteydestä, mutta kestää kymmenistä sekunneista muutamaan minuuttiin. Liikkuvassa kulkuneuvossa lehden lataaminen voi olla suuren koon vuoksi vaikeata, kannattaa siis ladata lehti ennen liikkeelle lähtöä. Ladatun lehden voit lukea ilman verkkoyhteyttä.

5. Miten ostan Turun Sanomien näköislehden?

Vaihtoehtoisia tapoja ostaa näköislehti on useampi:

Tilaa Turun Sanomat, joka sisältää sekä paperi- että näköislehden sekä lukuoikeuden verkon lisäsisältöön. Tällöin lehti on luettavissa Android-laitteissa erillisellä sovelluksella (ks. kohta 3) sekä tietokoneella selainversiona osoitteessa ts.fi/nakoislehti. Voit tilata Turun Sanomat helpoiten täällä.

Osta TS Digipaketti suoraan verkosta. Tällöin lehti on luettavissa Android-laitteissa tablettilehtenä erillisellä sovelluksella sekä tietokoneella selainversiona. Digipaketin voi ostaa sekä kesto- että määräaikaistilauksena. Kestotilauksena yhden kuukauden hinnaksi tulee 15,50 euroa.

Jos haluat ostaa näköislehden irtonumeron, voit ostaa sen tekstiviestillä kertatunnuksena: lähetä viesti ts digi numeroon 17252, tekstiviestin hinta 1,70 euroa + mahdollinen operaattorin tekstiviestimaksu. Huom! Kertatunnus ei toimi tabletissa tai älypuhelimessa. Kertatunnuksella ostettu näköislehti on luettava tietokoneen selaimella.Vaihtoehtoisesti voit ostaa näköislehden suoraan sovelluksesta irtonumerona. Kosketa tällöin haluamasi Turun Sanomien kansisivua. Valitse maksutavaksi Irtonumero. Sovellus kysyy tämän jälkeen gmail-sähköpostitiliäsi. Hyväksynnän jälkeen lehti latautuu Ladatut-näkymään. Irtonumeron hinta on 1,79 euroa. Ostaminen edellyttää, että Google-tililläsi voi käyttää Google Walletia (ks. kohta 9).Huomaathan, että Play-kaupasta ostettu Turun Sanomat on luettavissa vain Android-laitteella.

6. Saan virheilmoituksen ”Kirjautuminen epäonnistui”. Mitä teen?

Jos olet kirjautunut ts.fi-verkkopalvelun tunnuksillasi TS-sovellukseen ja saat viestin kirjautumisen epäonnistumisesta, voi tämä johtua seuraavista seikoista:

• Turun Sanomien tilauksesi ei ole voimassa: tilaus voi olla päättynyt tai olet keskeyttänyt digipaketin jakelun. Tilaukseen on sisällyttävä lukuoikeus näköislehteen.
    • TS Digipaketin tilaus on päättynyt. Tilaa lisää.
    • Olet kirjoittanut tunnuksen väärin. Yritä uudelleen.
  7. Kuinka paljon ladattuja lehtiä mahtuu tablettiin/älypuhelimeen? Miten poistan ladatun lehden?

Turun Sanomien koko vaihtelee riippuen päivän lehden sivumääristä. Koko on noin 30 megatavua. Tabletin/älypuhelimen muistiin mahtuu laitteesta riippuen 16, 32 tai 64 gigatavua sisältöä.

Tarvittaessa voit poistaa lataamiasi lehtiä Ladatut-näkymässä pitämällä sormea valitsemasi lehden kannen päällä ja sitten klikkaamalla Poista-painiketta. Voit poistaa lehtiä myös useampi kerrallaan: kun olet Ladatut-näkymässä, paina ylänurkasta Muokkaa-painiketta, merkitse poistettavat lehdet ja paina lopuksi Poista.

8. Olen tablettilla/älypuhelimella ts.fi-verkkosivuilla, mutta en saa näköislehteä auki. Mitä teen?

Kaikki tabletit/älypuhelimet toimivat ennen kaikkea sovellusten kautta, jotka tulee ladata Play-kaupasta. Turun Sanomien näköislehti pitää siis lukea erikseen ladattavalla sovelluksella, ei suoraan verkkosivuilta (ks. kohta 1).

9. Miten otan Android-laitteen käyttööni? Miten saan itselleni Gmail-sähköpostitilin?

Voit luoda kokonaan uuden sähköpostitilin tai yhdistää vanhan tilin. Katso tarkempi ohje.
    Jos haluat ostaa sovelluksia, Google-tililläsi täytyy myös pystyä käyttämään Google Walletia.

Lisää tiliohjeita:
    Minulla on ongelmia Google-tiliini kirjautumisessa.
    Minulla on ongelmia Gmail-tilini synkronoinnissa sen lisäämisen jälkeen.
    Salasanani ei kelpaa yrittäessäni lisätä Google-tiliäni, vaikka tietokoneella salasana toimii.

10. Ongelmia Android-laitteen käytössä?

Ongelmatilanteissa Android-laitteen kanssa ota yhteys ko. laitteen tukipalveluihin tai liikkeeseen, josta laitteen ostit.

Käytätkö tietokonetta?

1. Mitä vaaditaan selaimelta?

Tuemme verkkopalveluissamme seuraavien selaimien uusimpia versioita:

• Internet Explorer 11
    • Microsoft Edge
    • Firefox
    • Google Chrome
    • Safari

Selaimessa on myös sallittava evästeiden käyttö. Evästeitä voit hallinnoida selaimen asetuksissa.

Selaimen JavaScript-tuen on oltava päällä, kun käytetään Turun Sanomien verkkopalveluita. JavaScript-tuen saa päälle selaimen asetuksista. Voit myös käyttää toista selainta. Jos tuki on pois päältä, näkyy siitä ilmoitus verkkosivun ylälaidassa.

2. Käytän Internet Exploreria enkä pääse kirjautumaan Turun Sanomien verkkopalveluihin.

Internet Explorerissa on ollut virhe, joka saattaa estää kirjautumisen palveluihimme. Tämä aiheuttaa sen, että käyttäjätunnusta ja salasanaa kysytään heti uudelleen vaikka ne on syötetty oikein.

Korjauksen virheeseen saa päivittämällä Windowsin. Huom! Päivitys ei ilmeisesti ole lainkaan jakelussa vanhalle Windows XP –käyttöjärjestelmälle, koska Microsoft on lopettanut sen tuen. Täten emme voi taata kirjautumisen toimimista Windows XP –ympäristössä.

Jos Windows-käyttöjärjestelmän päivittäminen ei ole mahdollista, tulee sinun käyttää jotain muuta selainta (Google Chrome, Firefox tai Safari).

3. Olen Lue näköislehti -sivulla eikä minulle näy lainkaan kirjautumistoimintoja.

Tarkista, että selaimesi JavaScript-tuki on päällä. JavaScript-tuen saa päälle selaimen asetuksista. Voit myös käyttää toista selainta. Jos tuki on pois päältä, näkyy siitä ilmoitus verkkosivun ylälaidassa.

4. Miten saan Turun Sanomien näköislehden luettavakseni?

Näköislehti löytyy osoitteesta ts.fi/nakoislehti. Kirjaudu sisään ts.fi-verkkopalveluun luomillasi tunnuksilla (sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksenasi). Katso alta, miten rekisteröidyt.

5. Miten rekisteröidyn ts.fi-verkkopalveluun?

Jos olet Turun Sanomat -yhdistelmätuotteen tai TS Digipaketin tilaaja, sinun on mahdollista lukea Turun Sanomien näköislehteä maksutta myös tietokoneella. Lehtien lataaminen maksutta vaatii kuitenkin rekisteröitymisen ts.fi-verkkopalveluun.

Luomasi tunnukset käyvät sekä Turun Sanomien että Salon Seudun Sanomien verkkopalveluissa.

Luodessasi tunnuksia huomaathan, että

• tarvitset TS-asiakasnumerosi, jonka löydät asiakaskortista, tilauslaskusta tai pyytämällä sen sähköpostiisi.
    • yhdellä sähköpostiosoitteella ja asiakasnumerolla voi rekisteröityä vain kerran.

Rekisteröidyttyäsi kirjaudu Turun Sanomien näköislehteen ts.fi-verkkopalveluun luomillasi tunnuksilla (sähköpostiosoite ja salasana). Näytölle avautuu lehden kuvia ja näkyvillä on tuorein Turun Sanomat sekä aiemman kahden viikon liitteet.

Jos tilaus on päättynyt tai olet keskeyttänyt digipaketin, lukuoikeus ei ole voimassa.

6. Miten ostan Turun Sanomien näköislehden?

Vaihtoehtoisia tapoja ostaa näköislehti on useampi:

Tilaa Turun Sanomat, joka sisältää sekä paperi- että näköislehden sekä lukuoikeuden verkon lisäsisältöön. Tällöin näköislehti on luettavissa tietokoneella selainversiona osoitteessa ts.fi/nakoislehti. Voit tilata Turun Sanomat helpoiten täällä.

Osta TS Digipaketti suoraan verkosta. Digipaketti sisältää sekä näköislehden että lukuoikeuden verkon lisäsisältöön. Tällöin lehti on luettavissa iPadilla/iPhonella ja Android-laitteilla erillisellä sovelluksella sekä tietokoneella selainversiona. Digipaketin voi ostaa sekä kesto- että määräaikaistilauksena. Kestotilauksena yhden kuukauden hinnaksi tulee 15,50 euroa.

Jos haluat ostaa näköislehden irtonumeron, voit ostaa sen tekstiviestillä kertatunnuksena: lähetä viesti ts digi numeroon 17252, tekstiviestin hinta 1,70 euroa + mahdollinen operaattorin tekstiviestimaksu. Huom! Kertatunnuksella ostettu näköislehti on luettava tietokoneen selaimella.

7. Miten saan verkossa luettavakseni vanhat lehdet?

Kirjaudu ensin näköislehteen ja klikkaa tuoreimman Turun Sanomien lehden kuvaa. Vasempaan alakulmaan, mustaan palkkiin nousee kalenteri. Klikkaamalla kalenteria, pääset vaihtamaan lehden päiväystä.

Ongelmia kirjautumisessa, rekisteröitymisessä tai muiden verkkopalveluiden käytössä?

1. Mitä vaaditaan selaimelta?

Tuemme verkkopalveluissamme seuraavien selaimien uusimpia versioita:

• Internet Explorer 11
    • Microsoft Edge
    • Firefox
    • Google Chrome
    • Safari

Selaimessa on myös sallittava evästeiden käyttö. Evästeitä voit hallinnoida selaimen asetuksissa.

Selaimen JavaScript-tuen on oltava päällä, kun käytetään Turun Sanomien verkkopalveluita. JavaScript-tuen saa päälle selaimen asetuksista. Voit myös käyttää toista selainta. Jos tuki on pois päältä, näkyy siitä ilmoitus verkkosivun ylälaidassa.

2. Käytän Internet Exploreria enkä pääse kirjautumaan Turun Sanomien verkkopalveluihin.

Internet Explorerissa on ollut virhe, joka saattaa estää kirjautumisen palveluihimme. Tämä aiheuttaa sen, että käyttäjätunnusta ja salasanaa kysytään heti uudelleen vaikka ne on syötetty oikein.

Korjauksen virheeseen saa päivittämällä Windowsin. Huom! Päivitys ei ilmeisesti ole lainkaan jakelussa vanhalle Windows XP –käyttöjärjestelmälle, koska Microsoft on lopettanut sen tuen. Täten emme voi taata kirjautumisen toimimista Windows XP –ympäristössä.

Jos Windows-käyttöjärjestelmän päivittäminen ei ole mahdollista, tulee sinun käyttää jotain muuta selainta (Google Chrome, Firefox tai Safari).

3. Olen Lue näköislehti -sivulla eikä minulle näy lainkaan kirjautumistoimintoja.

Tarkista, että selaimesi JavaScript-tuki on päällä. JavaScript-tuen saa päälle selaimen asetuksista. Voit myös käyttää toista selainta. Jos tuki on pois päältä, näkyy siitä ilmoitus verkkosivun ylälaidassa.

4. Miten rekisteröidyn ts.fi-verkkopalveluun?

Jos olet Turun Sanomat -yhdistelmätuotteen tai TS Digipaketin tilaaja, sinun on mahdollista lukea Turun Sanomien näköislehteä maksutta myös tietokoneella. Lehtien lataaminen maksutta vaatii kuitenkin rekisteröitymisen ts.fi-verkkopalveluun.

Luomasi tunnukset käyvät sekä Turun Sanomien että Salon Seudun Sanomien verkkopalveluissa.

Luodessasi tunnuksia huomaathan, että

• tarvitset TS-asiakasnumerosi, jonka löydät asiakaskortista, tilauslaskusta tai pyytämällä sen sähköpostiisi.
    • yhdellä sähköpostiosoitteella ja asiakasnumerolla voi rekisteröityä vain kerran.

Rekisteröidyttyäsi Kirjaudu näköislehteen ts.fi-verkkopalveluun luomillasi tunnuksilla (sähköpostiosoite ja salasana). Näytölle avautuu lehden kuvia ja näkyvillä on tuorein Turun Sanomat sekä aiemman kahden viikon liitteet.
    Jos tilaus on päättynyt tai olet keskeyttänyt digipaketin, lukuoikeus ei ole voimassa.

5. Mistä saan asiakasnumeron?

Löydät asiakasnumerosi TS-asiakaskortista, tilauslaskusta tai pyytämällä sen sähköpostiisi.

6. Miksi minulle tulee herja, kun yritän rekisteröityä?

”Asiakasnumero on käytössä toisessa tunnuksessa, oletko jo aiemmin rekisteröitynyt?”
    ”Käyttäjätunnus on jo käytössä, oletko jo aiemmin rekisteröitynyt?”

Olet ilmeisesti rekisteröitynyt jo aiemmin. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. Jos et tiedä, mikä sähköposti käyttäjätunnuksena on, ota yhteys asiakaspalveluun. Jos salasanasi on unohtunut, löydät apua täältä:
    Salasana unohtunut?

Jos et kuitenkaan saa nykyiseen sähköpostiisi vastausviestiä, on todennäköistä että verkkopalvelussamme on sinulle väärä sähköpostiosoite. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

7. Mitä teen kun olen unohtanut käyttäjätunnukseni?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. Jos et tiedä, mikä sähköposti käyttäjätunnuksena on, ota yhteys asiakaspalveluun.

8. Mitä teen kun olen unohtanut salasanani?

Kysy salasanaasi tästä: Salasana unohtunut?

Saat verkkopalvelussamme olevaan sähköpostiisi viestin ja linkin uuden salasanan tekemiseksi. Huomaathan, että salasanan vaihtoon lähetetty linkki on turvallisuussyistä voimassa 24 tuntia lähettämisestä.

Jos et kuitenkaan saa nykyiseen sähköpostiisi vastausviestiä, on todennäköistä että verkkopalvelussamme on sinulle väärä sähköpostiosoite. Ota yhteyttä asiakaspalveluun.

9. Miten pääsen vaihtamaan käyttäjätunnukseni tai salasanani?

Voit vaihtaa käyttäjätunnuksesi tai salasanasi täällä.